Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

На „Колежа“ готвят нов силен трансфер: Ботев Пловдив се подсилва с халф на Интер

12 юни 2024, 16:33 часа
Реклама

Лятната селекция в Ботев Пловдив продължава с пълна сила. До момента „канарчетата“ обявиха две нови попълнения, а днес колегите от „ПловдивДерби“ съобщиха, че тимът е много близо до привличането на трети футболист. Става въпрос за офанзивния полузащитник на италианския ИнтерНикола Илиев.

Реклама

Офертата на Ботев удовлетворява Интер

Според информациите ръководството на Ботев Пловдив е изпратило официална оферта до „нерадзурите“ за правата на 20-годишния футболист. Все още не е ясно дали тя е за отдаване под наем или за закупуването на Никола Илиев, но е ясно, че удовлетворява напълно миланския гранд. Очаква се в следващите дни да бъдат уточнени и малките детайли по сделката и тя да бъде финализирана.

Ботев Пловдив

Никола Илиев е юноша на Ботев Пловдив

Никола Илиев е юноша на Ботев Пловдив като през лятото на 2020-та бе продаден на Интер срещу 500 хиляди евро. Българският халф игра за Примаверата на италианския гранд. През миналото лято ЦСКА 1948 взе Илиев под наем за един сезон като в договора между двата клуба имаше клауза за закупуването на играча. Тя не бе активирана и полузащитникът ще трябва да се завърне в Милано в края на юни.

През миналия сезон Никола Илиев изигра общо 25 мача за ЦСКА 1948 във всички турнири. В тях той се отчете с две попадения. Българският национал има договор с Интер до лятото на 2025-та като според авторитетния сайт „Transfermarkt“ е оценен на 800 хиляди евро.

Вчера Ботев Пловдив привлече черногорец и словенец.

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес