Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Мениджърът на Бербатов: Стипич да си взима куфара, шапката, анцуга и да напуска ЦСКА

23 август 2024, 12:43 часа • 1192 прочитания

Мениджърът на бившия нападател на националния отбор на България и Манчестър Юнайтед Димитър Бербатов – Емил Данчев, се изказа доста остро срещу треньора на ЦСКА Томислав Стипич. Импресариото говори пред колегите от „Тема спорт“ като бе категоричен, че е време наставникът на „да си взима куфара, шапката, анцуга и да напуска клуба“.

Емил Данчев допълни, че в момента ЦСКА е разграден двор, където хората се учат да управляват и да ръководят. Той също така сподели, че е потресен от факта, че „начело на отбора е човек, който неглижира играта, а обяснява как щял да класира тима в Европа“.

„ЦСКА в момента е разграден двор“

Томислав Стипич

„ЦСКА в момента е разграден двор. Учат се да управляват, да ръководят, но пропадането продължават вече няколко години. Потресен съм от факта, че начело на отбора е човек, който неглижира играта, а обяснява как щял да класира ЦСКА в Европа и щял и догодина да бъде тук. Каква Европа? В момента ЦСКА е в състояние да се бори да не изпадне. Лошото е, че съм песимист и не виждам изход. На първо място трябва да се назначават хора, които да умеят да управляват процеса футбол“.

Стипич моментално трябва да си събира багажа, да си взима куфара, шапката, анцуга и да напуска ЦСКА. Той не отговаря на марката на клуба. Трябват стратегия, концепция, визия, дългосрочен план. Преди две-три години казах, че след две-три години Левски ще направи отбор, който да се бори за титлата. Сега го имат - не казвам, че ще успеят. Сигурно няма, но те изглеждат достойно и играят със самочувствие“, заяви Емил Данчев.

По-рано днес Томислав Стипич обяви, че вярва в това, което прави и може да изведе ЦСКА там, където му е мястото.

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес