Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Лъч надежда насред апокалипсис: България остана на косъм от чудо срещу Унгария (ВИДЕО и ГАЛЕРИЯ)

16 ноември 2023, 21:03 часа • 6804 прочитания

Националният отбор по футбол на България завърши наравно 2:2 срещу Унгария и секунди не му стигнаха да поднесе сензация в квалификациите за Евро 2024. Насред опразнения стадион "Васил Левски" възпитаниците на новия селекционер Илиан Илиев стартираха ужасно и изоставаха в резултата още в 10-ата минута. Спас Делев обаче възстанови паритета в средата на първото полувреме.

По един червен картон за България и Унгария

До почивката "лъвовете" останаха 10 на терена, тъй като Валентин Антов получи втори жълт картон и бе изгонен. Главният съдия декорира и Илия Груев в червено, но ВАР се намеси и реферът отмени първоначалното си решение, а отсъди симулация на Ендре Ботка, гарнирана с жълт картон. В 57-ата минута численото съотношение се изравни. Милиш Керкез остави "маджарите" с човек по-малко.

ОЩЕ: "БФС има кръв по ръцете": Български политици скочиха на родната централа

България Спас Делев

Десподов на косъм да се превърне в герой

В 78-ата минута капитанът Кирил Десподов си спечели дузпа и сам я реализира, с което бе на път да донесе успеха на "трикольорите", само че автогол на Алекс Петков в заключителните секунди попари надеждите на нашите състезатели. България остава на дъното с 3 точки, докато Унгария оглавява класирането с 15 пункта.

Даниел Наумов блести с намеси

Иначе гостите владееха топката повече, а домакините разчитаха предимно на бързи контраатаки. Националният ни вратар Даниел Наумов блесна с няколко ключови намеси. Той отрази опасни изстрели от пряк свободен удар на звездата на съперника - Доминик Собослай, и спря нападатели, излезли очи в очи с него. 

ОЩЕ: "Безпрецедентни вандалски прояви": Зам.-директорът на СДВР съобщи за ранени полицаи (ВИДЕО)

БФС

Извън стадион - ад

Извън стадион "Васил Левски" в София настъпи същински апокалипсис. В центъра на столицата горяха полицейски бус и кофи за боклук. Имаше сблъсъци между запалянковци и органите на реда, които доведоха до сериозно пострадали и от двете страни. 

В същото време се появи ВИДЕО, в което протестиращ се предаде на полицаите, а те продължиха да го налагат с палки (подробности четете в линка).

ГАЛЕРИЯ: Хиляди излязоха на протест срещу БФС

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес