Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Лудогорец се размина с грандовете, но среща сериозни съперници в Лига Европа

30 август 2024, 14:53 часа • 2429 прочитания

Лудогорец ще срещне доста сериозни съперници в тазгодишното издание на Лига Европа. „Орлите“ се класираха за основната фаза на турнира, който вече е с нов формат, след като отстраниха молдовския Петрокуб в плейофите.

Лудогорец го чакат здрави битки

Днес Лудогорец научи съперниците си в Лига Европа. Тимът на Захари Сираков ще премери сили със Славия Прага, Лацио, АЗ Алкмаар, Лион, Мидтиланд, Виктория Пилзен, Атлетик Билбао и Андерлехт.

„Орлите“ ще имат четири домакинства и четири гостувания. Добрата новина за българския шампион е, че се размина с грандове от ранга на Манчестър Юнайтед и Галатасарай.

Датите за мачовете на Лудогорец в Лига Европа са 25/26 септември, 3 октомври, 24 октомври, 7 ноември, 28 ноември, 12 декември, 23 януари 2025-та и 30 януари 2025-та. Допълнително пък ще стане ясно на коя дата срещу кой съперник ще се изправят разградчани.

Лига Европа с е нов формат

Както е известно, от тази година Лига Европа е с нов формат. Вече няма групова фаза и броят на отборите се повишава на 36. Всички те се състезават в обща надпревара с класиране. Всеки тим се изправя срещу осем различни съперника - по два от всяка от четирите урни.

Първите осем в общото крайно класиране отиват директно към елиминациите. Тимовете завършили между 9-то и 24-то място ще играят плейофи за продължаване напред. Последните 12 отпадат от евротурнирите.

Ето и всички мачове на Лудогорец в Лига Европа:

Славия Прага (д), Лацио (г), АЗ Алкмаар (д), Лион (г), Мидтилан (д), Виктория Пилзен (г), Атлетик Билбао (д), Андерлехт (г)

След снощната победа в реванша с Петрокуб Захари Сираков заяви, че футболистите му не са на 100%, тъй като има оферти за някои от тях.

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес