Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Лудогорец потрепери, но продължава напред в Шампионска лига (ВИДЕО)

17 юли 2024, 21:58 часа • 2176 прочитания

Лудогорец потрепери, но продължава напред в Шампионска лига. Това стана факт, след като „орлите“ отстраниха Динамо Батуми в първия квалификационен кръг на най-комерсиалната футболна надпревара. Момчетата на Георги Дерменджиев отстъпиха с 0:1 в реванша с грузинците, но след успех с 3:1 в първия мач продължават напред в турнира.

Динамо бе по-активният тим преди почивката

Динамо Батуми стартира по отличен начин срещата като поведе още в 3-ата минута. Диниш Алмейда не успя да се намеси по най-добрия начин след подаване в наказателното поле и топката попадна във Владимер Мамучашвили, който с прецизен удар направи резултата 1:0. Малко по-късно той отново се разписа, но голът не бе зачетен заради нарушение срещу бранител на Лудогорец.

Последваха нови силни минути за домакините от Грузия, но до нов гол така и не се стигна. Лудогорец успя да отправи първия си удар в срещата в 22-ата минута, когато Текпетей стреля над вратата. До края на първата част „орлите“ стигнаха до няколко добри положения, който обаче така и не реализираха.

Лудогорец успя да удържи натиска на грузинците

☹️ Край на мача. Победа за Динамо Батуми с 1:0 ⌨️ Какво се случи по време на мача 👉...

Posted by PFC Ludogorets 1945 on Wednesday, July 17, 2024

Само пет минути след старта на втората част Текпетей стреля от разстояние, но не затрудни стража на домакините. Малко по-късно бранител на Динамо блокира изстрел на Пьотровски. В 60-ата минута Серджио Падт спаси разградчани от сигурен гол след много опасен удар на Гудушаури.

Футболистите на Динамо Батуми продължиха да търсят попадение и бяха много близо до попадение, но ударът на Гомис срещна левия страничен стълб на разградчани. До края на срещата нов гол така и не падна и шампионът на България се поздрави с победата, която го прави в следващия кръг на турнира.

Следващият съперник на Лудогорец

Във втория предварителен кръг на Шампионска лига Лудогорец ще срещне тима на Динамо Минск, който снощи отстрани състава на Пюник.

ОЩЕ: ВАР-ът на Actualno: Евро 2024 свърши, време е за Първа лига

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес