Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Лудогорец отказа Петрокуб и вече гледа към основната схема на Лига Европа (ВИДЕО)

22 август 2024, 22:56 часа • 2400 прочитания

13-кратният шампион на България Лудогорец успя да победи молдовския Петрокуб с 4:0 като домакин в първи мач от плейофите за влизане в основната схема на втория по сила турнир на УЕФА Лига Европа. "Орлите", чийто състав е близо 9 пъти по-скъп от този на Петрокуб, успяха да вземат комфортен аванс преди реванша в Молдова след седмица.

Лудогорец разгроми Петрокуб

Лудогорец започна да доминира още от първата минута. Натискът на разградчани даде резултат в средата на полувремето, когато Кайо Видал успя да центрира добре в наказателното поле, а Квадво Дуа засече с глава, за да прати топката в мрежата на молдовския тим.

До почивката Лудогорец продължи да контролира играта, а в края на полувремето уцели и греда след пряк свободен удар на Аслак фон Витри. Играта се промени в началото на втората част, когато Петрокуб вкара топката в мрежата на Лудогорец, но голът бе отменен заради засада.

Квадво Дуа

Диниш Алмейда отказа молдовците с два късни гола

В 59-ата минута Лудогорец стигна до втори гол. Рик Джонатан подаде към Руан Секо, който опита удар с левия крак по диагонал от дистанция, за да не остави никакви шансове на вратаря на Молдова. В края на мача "орлите" стигнаха и до нови два гола - и двата отбелязани от Диниш Алмейда.

Впечатление направи, че Петрокуб излезе със стартова единайсеторка, съставена изцяло от молдовски футболисти - за разлика от Лудогорец, който пък нямаше българин сред титулярите. Молдовският тим никога не е играл в групова фаза на евротурнирите - и изглежда, че трудно ще го стори и сега, тъй като трябва да навакса цели четири гола в реванша.

Ако Лудогорец отстрани Петрокуб, ще се класира за т.нар. основна схема на Лига Европа, която дойде след промяната във формата на турнира. Новият формат ще даде възможност на Лудогорец да играе минимум осем мача в основната схема, и то срещу осем различни отбора.

Още спортни новини четете в Actualno.com!

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес