Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Лудогорец извади късмет с жребия за елиминациите на Лигата на конференциите

18 декември 2023, 15:37 часа • 5337 прочитания

Българският шампион Лудогорец извади късмет с жребия за 1/16-финалите в Лигата на конференциите. Разградчани се паднаха срещу швейцарския тим Сервет, който бе и сред най-леките възможни съперници за българския тим в тегления днес жребий.

Лудогорец ще играе със Сервет в елиминациите на Лигата на конференциите

"Орлите" се разминаха с отбори като Аякс и Бетис, както и Олимпиакос, Мьолде, Макаби Хайфа, Юнион Сен Жилоа и Щурм Грац. Сервет е швейцарски клуб, който през 2005-а обявява банкрут. През 2011-а отново се завръща в елита на Швейцария.

В тима на Сервет е играл Мартин Петров - в периода 1998 - 2001 г. Той е привлечен от отбора на ЦСКА. Отборът на Сервет игра в групите на Лига Европа, но остана трети зад Славия Прага и Рома, спечелвайки само пет точки от шест мача.

Рома - Сервет

Жребият за плейофите в Лигата на конференциите противопоставя отборите, завършили на второ място в груповата фаза срещу отборите, финиширали трети в групите на Лига Европа.

Победителите от тези двойки се класират за 1/8-финалите, където ги очакват първенците от групите на Лигата на конференциите - Лил, Макаби Тел Авив, Виктория Пилзен, Клуб Брюж, Астън Вила, Фиорентина, ПАОК и Фенербахче.

Жребий за 1/16-финалите на Лигата на конференциите

  1. Щурм Грац - Слован Братислава
  2. Сервет - Лудогорец
  3. Юнион Сен Жилоа - Айнтрахт Франкфурт
  4. Бетис - Динамо Загреб 
  5. Олимпиакос - Ференцварош
  6. Аякс - Бодьо/Глимт
  7. Мьолде - Легия Варшава 
  8. Макаби Хайфа - Гент

Още спортни новини четете в Actualno.com!

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес