Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Лудогорец допусна странен гол, но си осигури комфортен аванс преди реванша в Грузия (ВИДЕО)

10 юли 2024, 22:56 часа • 2422 прочитания

Лудогорец надви Динамо Батуми с 3:1 в първи двубой от първия квалификационен кръг на Шампионска лига. На „Хювефарма Арена“ Бърнард Текпетей изведе "орлите" напред рано-рано. В 24-тата минута Рик Джоанатан, който асистира за първия гол, удвои аванса на "зелените".

През втората част Владимер Мамучашвили се разписа след куриозен момент, в който футболистите на българския шампион спряха да играят. В 70-ата минута Аслак Фон Витри оформи крайния резултат с красиво изпълнен пряк свободен удар.

ОЩЕ: Още един футболист на Лудогорец е следен от западноевропейски клубове

Лудогорец изигра перфектно полувреме, но след почивката не убеди

Срещата стартира равностойно. Постепенно домакините обаче започнаха да налагат своето темпо. В 13-ата минута възпитаниците на Георги Дерменджиев направиха заучено изпълнение на корнер. Рик финтира съперник и подаде към Текпетей, който с шут по земя откри резултата. Попадението даде импулс в играта на "зелените".

ВАР-ът на Actualno

Рик с гол и асистенция

Руан Секо пропиля хубав шанс, преди в средата на полувремето да изведе прекрасно Рик Джонатан очи в очи с Рикардо Силва. Фланговият състезател се възползва по възможно най-добрия начин и удвои аванса на своя тим. Малко преди почивката българският шампион обсади наказателното поле на съперника, но не успя да материализира натиска.

Динамо показа друго лице през второто полувреме, но Витри вкара шедьовър

През втората част футболистите на Динамо Батуми се събудиха и създадоха няколко голови възможности. В 62-рата минута грузинците намалиха изоставането си посредством нападение, при което състезателите на Лудогорец се заблудиха от провикване от публиката и спряха да играят. Все пак в 70-ата минута те си върнаха преднината от две попадения. Аслак Фон Витри остави безпомощен противниковия вратар с красиво изпълнен пряк свободен удар.

ОЩЕ: Лудогорец отказа да пусне нападател в елита на Аржентина

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес