Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Левски си спомни какво е победа

01 май 2014, 20:05 часа • 9484 прочитания

Левски успя да прекъсне кошмарната серия от четири поредни шампионатни загуби, след като днес постигна победа над Локомотив Пловдив с 2:1. Това се случи в мач от 36-ия кръг на "А" група, първа седмица на плейофите.

"Сините" не впечатлиха особено много с играта си, но все пак взеха своето. Точни за домакините бяха Цветан Генков и Валери Божинов в 11-ата и 13-ата минути. Двубоят обаче ще се запомни с фрапантния пропуск на Генков, който на празна врата се подхлъзна и не успя да вкара.

За гостите голът бе дело на Камбуров в 59-ата минута. Нападателят бе на косъм да донесе точка на своя отбор, но пропусна чист шанс в 83-ата минута.Домакините започнаха мача изключително нахъсано и още в 4-ата минута имаха шанс да стигнат до попадение.

След перфектно центриране на Генков, Божинов излезе сам срещу Акалски, като нападателят отправи удар от близка дистанция, но стражът на гостите показа завиден рефлекс и спаси.

Гостите отговориха с хубав удар на Делев в 10-ата минута, който обаче бе отразен от Блажевич.

Все пак домакините логично стигнаха до попадение и поведоха в резултата. В 11-ата минута Гаджев с хубав извеждащ пас намери Генков, който безпроблемно вкара от близка дистанция топката във вратата на Локо.

Две минути след това "Смърфовете" получиха втори много сериозен удар, след като и Валери Божинов се разписа.

Oтново Гаджев блесна с прекрасен извеждащ пас и намери екс-голмайстора на Лече, а Божинов без особени проблеми вкара.

През следващите минути играта леко се поуспокои и не се стигаше до интересни ситуации.

В 36-ата минута младокът Петков стреля към вратата на Локо, но доста неточно, а в минутите до края на полувремето нито един от двата тима не създаде нещо интересно.

Второто полувреме започна с шанс за Левски и в 49-ата минута Боби Цонев засече центриране по земя, но извади топката в аут.

В следващите минути Делев създаде положение и стреля от дистанция, но топката попадна в ръцете на Блажевич.

Малко след това Камбуров засече центриране на Н'Диае, но топката излезе извън пределите на вратата.

В 58-ата минута Генков сътвори нещо абсурдно. Божинов го изведе сам срещу Акалски и нападателят го преодоля, след което на абсолютно празна врата се спъна и не успя да вкара.

Секунди след това Локо намали след хубав извеждащ пас към Мартин Камбуров, който излезе сам срещу Блажевич и изпрати топката във вратата на хърватина.

В 64-ата минута Левски можеше да убие интригата в мача. Боби Цонев излезе сам срещу Акалски и се опита да го преодолее, но стражът с една ръка успя да отклони топката.

Няколко минути по-късно Петков центрира в наказателното поле на Локо и Боби Цонев засече с глава топката, но тя премина встрани вратата.

В 77-ата минута домакините имаха възможност отново да вкарат. Боби Цонев засече центриране с глава на своя близнак Радослав, но прати топката над напречната греда.

Седем минути след това гостите бяха на косъм от изравнителен гол, след като Камбуров засече с глава центриране на Делев, но топката мина на сантиметри покрай страничната греда. До края нямаше повече голове.

След този мач отборът от София успя да добави три точки към актива си, но остава на 5-ото място в класирането, като вече има 56 точки. Локо пък е на 7-ата позиция с 49 точки.

СТАТИСТИКА:

ЛЕВСКИ-ЛОКОМОТИВ 2:1 (Пловдив)

1:0 Генков (11)

2:0 Божинов (13)

2:1 Камбуров (59)

Левски: Блажевич, Крумов, Мюлдер (Чмовш 46'), Ангелов, Орачев, Петков, Гаджев, Старокин, Мисяк (Цонев 46'), Генков, Божинов (Старокин 63');

Треньор: Елин Топузаков

Локомотив: Акалски, Йошев, Ас.Георгиев, Грънчов, Диего, Н'Дайе (Георгиев 71'), Тодоров, Т.Белаид, Делев, Камбуров, Мендес (Янъков 46');

Треньор: Александър Станков

Жълти картони: Белаид, Георгиев (Локомотив);

Съдия: Радан Мирянов

Стадион: "Георги Аспарухов:

Зрители: 200

 

Димитър Лазаров
Димитър Лазаров Отговорен редактор
Новините днес