Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Кръстаич гарантира, че националите ще „изядат тревата“ срещу Иран

06 септември 2023, 17:52 часа • 2336 прочитания

Националният селекционер на България Младен Кръстаич гарантира, че родните футболисти ще „изядат тревата“, но ще победят Иран утре. Двубоят между двата тима е утре от 19:00 часа и ще се състои на стадион „Христо Ботев“ в Пловдив като това ще е първи мач на „лъвовете“ на „Колежа“ след неговата реконструкция.

Кръстаич сподели, че иска да изгради младо ядро в националния отбор, начело с капитана Кирил Десподов. Сръбският специалист допълни, че в тима ще вика футболисти, които искат да бранят българския герб и играят с желание за родината си.

"Футболистите трябва да бранят герба" 

🎙️👔©️ Селекционерът на България Младен Кърстаич и капитанът Кирил Десподов споделиха очакванията си преди утрешния приятелски мач с Иран на стадион “Христо Ботев” в Пловдив 🔜🇮🇷

Posted by Team Bulgaria on Wednesday, September 6, 2023

„Щастлив съм, че сме в Пловдив. Преди около месец бях тук и гледах мач на живо. Пловдивската публика заслужава да гледа националния отбор на живо. Не е важно само да изберем стартовия състав. За нас всеки мач е важен, без значение дали е приятелски, или официален. Опитваме да създадем младо ядро, начело с капитана Десподов“.

„Искам да виждам футболистите, които бранят герба и играят с желание. Трябва да изиграем утрешния мач, все едно се дават точки за него. Връщаме се в Пловдив след дълго отсъствие, което е още един плюс за нас. Публиката показа своята подкрепа, надявам се да задържим енергията. Футболистите ще изядат тревата на терена, за да спечелят“, каза Младен Кръстаич.

Преди дни пък вицепрезидентът на БФС Йордан Лечков поздрави Кръстаич за реформата в националния отбор.

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес