Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Илиан Илиев се извини и пое отговорност, но смъмри своите момчета (ВИДЕО)

31 октомври 2023, 20:00 часа • 2224 прочитания

Старши треньорът на Черно море Илиан Илиев даде своето мнение след изненадващото отпадане на "моряците" от турнира за Купата на България. Варненци бяха елиминирани от втородивизионния Литекс. Специалистът пое отговорност за поражението, но не спести критики към възпитаниците си.

Илиев се извини за отпадането от Купата на България

"Неприятно отпадане, да не кажа по-тежка дума. Поздравявам Литекс, които се бориха за всяка топка и се раздадоха максимално. При нас, ако двама-трима основни футболисти излязат, трудно ги заместваме. Това се отрази днес. Съжалявам и се извинявам", започна Илиев за загубата на Черно море от Литекс.

Литекс Черно море

Според треньора липсваше агресия в неговия отбор

"Мачовете за Купата нямат нищо общо с тези за първенството. Всичко се случва в един мач. Мисля, че днес загубихме повечето единоборства. Съперникът беше по-активен. В мачовете в първенството имаме повече агресия. Литекс очаквано игра на контраатака. Ние не бяхме на ниво, а Литекс се доближи до своето най-добро ниво" смята той.

ОЩЕ: БФС предлага сериозна заплата на Илиан Илиев, за да поеме националния отбор

Илиан Илиев смъмри резервите и се закани да вземе мерки

"Претенциите, които ги имат някои момчета, които не играят редовно... Трябваше днес да покажат малко повече желание. Когато противникът е с по-голямо желание, няма как да стане. Не бяхме готови да отговорим. Аз съм виновен. Не трябва да допускаме такива неща. Хората, които не показаха в този мач това, което могат, няма да играят", категоричен бе наставникът на Черно море.

Без коментар за националния отбор от специалиста

"Точно сега не съм в такова нормално състояние, за да говоря за други неща, освен за мача", отговори Илиан Илиев на въпрос дали ще поеме националния отбор по футбол на България.

Иначе стана ясно, че БФС представя новия национален селекционер на 1 ноември (подробности четете в линка).

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес