Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Илиан Илиев: Има негативизъм към националния отбор, дано да променим мнението на хората

13 септември 2024, 11:09 часа • 639 прочитания

Селекционерът на националния отбор по футбол на България Илиан Илиев заяви, че към тима има натрупан негативизъм. Той говори пред колегите от „БНТ“ като бе категоричен, че целта му е това да се промени и хората отново да припознаят „лъвовете“.

Илиан Илиев заяви, че се надява в бъдеще националният отбор да започне да показва по-добра игра и да печели повече мачове. Селекционерът допълни, че с победата срещу Северна Ирландия в последния двубой от Лигата на нациите тимът е показал, че е направил крачка напред.

„Показахме, че сме направили крачка напред“

Илиан Илиев

„Това, че постигнахме първа победа в официален мач, не е много за хвалене. Надявам се занапред да говорим за по-добри игри. С моя екип дойдохме в труден момент. Казах, че идвам с ясна идея, тъй като съм част от българския футбол. Има негативизъм към националния отбор. Дойдох с цел да променим мнението на хората и да ги накараме отново да припознаят отбора“.

„С последния мач показахме, че сме направили крачка напред. Нашите футболисти не са толкова лоши. Във всеки мач имаме шансове да победим. От 8 мача имаме 2 победи и 6 равенства. Надяваме се на повече победи. Продължава да има позитивизъм. Надяваме се повече хора да идват на стадиона и да ни вярват“, заяви Илиан Илиев.

След победата срещу Северна Ирландия Илиан Илиев заяви, че на националния тим му предстои още много работа преди да се класира на Световно първенство.

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес