Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Г-н Генчев, "навсякъде беше синьо", но титлата вече започна да зеленее

26 октомври 2024, 13:12 часа • 740 прочитания

"Обръщаш се и навсякъде е синьо! София е синя! България е синя!" - не, господин Генчев, България пак ще си е зелена...

Левски се издъни срещу Берое на стадион "Георги Аспарухов" в двубой от 13-ия кръг на Първа лига и направи много голяма крачка встрани от целта, както призна старши треньорът на "сините" Станислав Генчев. Столичният гранд създаде няколко добри ситуации, но стражът Артур Мота заключи вратата и не позволи на 26-кратните шампиони да отбележат.

Още от същото: През ноември Лудогорец пак еднолично на върха

Така Левски падна до третото място с 28 точки, колкото има и вторият Ботев Пловдив. "Канарчетата" обаче са с двубой по-малко. Лидер в класирането е родният хегемон Лудогорец с 31 пункта и две срещи пасив спрямо тима от "Герена". И някак в края на октомври, по традиция, титлата взе да се оцветява в зелено.

Майкон

Да, от един мач изводи не могат да се правят, макар че Берое приземи "сините" по много неприятен начин след победата над ЦСКА. В състава на Генчев обаче нещата куцат отдавна. Самият той отбеляза трудностите при реализиране на попадение от чиста игрова ситуация. Треньорът по-скоро обвини нападателите, че не могат да завършват атаките, но креативността на халфовете също не е особено похвална.

ОЩЕ: Генчев след поражението от Берое: Не сме очаквали, че можем да загубим, това е голяма крачка назад

"Няма кой да вкарва!" А има ли кой да подава?

И няма как да бъде иначе, защото в Левски просто няма плеймейкър. Единствените, които могат да направят нестандартно отиграване, се казват Джавад Ел Джемили - футболист, чието представяне е прекалено зависимо от настроението, в което се събужда, и Евертон Бала, който пък де факто е контузен. Само с двама креативни състезатели целта титла изглежда по-скоро мираж.

И докато на "Георги Аспарухов" настроението тези дни ще бъде минорно, то в голямата картинка всичко си е наред. Отново идва ноември и отново Лудогорец се откъсва на върха. "Обръщаш се и навсякъде е синьо! София е синя! България е синя!", бе написал Станислав Генчев след успеха над ЦСКА, но е сбъркал цветовете. България пак ще си е зелена, защото:

Обръщаш се и навсякъде е синьо! София е синя! България е синя! Благодаря на всичките 13 000 зад мен! Знам, че са много повече. #синитеможемзаедно

Posted by Станислав Генчев on Tuesday, October 22, 2024
  • Няма клуб у нас, който организационно да се доближава до разградчани
  • Няма отбор в България с класни футболисти като "орлите", които дори не са във върхова форма

Сезонът е още в началото си, но този филм сякаш вече сме го гледали. А ако Левски не се отърси по най-бързия начин и се издъни срещу Пирин за Купата на България (Хебър 2.0, феновете на "сините" знаят защо), то фейсбук публикациите ще са последният проблем на Станислав Генчев.

ОЩЕ: "Промяна няма!": Левски скочи на БФС и Георги Иванов, "сините" завеждат дела

ВАР-ът на Actualno

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес