Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Фенове на Северна Ирландия пострадаха след загубата от България (СНИМКИ)

09 септември 2024, 12:08 часа • 1085 прочитания

Фенове на Северна Ирландия са пострадали след снощната загуба на тима от България в Лигата на нациите. Те са били нападнати от родни привърженици докато са си тръгвали от стадион „Христо Ботев“ в Пловдив. За това съобщи една от най-големите ултрас страници във Фейсбук като публикува и снимки от инцидента.

Фенове на Ботев са нападнали шествието на гостите

08.09.2024, after the Bulgaria🇧🇬 - Northern Ireland match, several fans from the local Botev Plovdiv attacked the return...

Posted by Hooligans.cz on Sunday, September 8, 2024

Според информациите след последния съдийски сигнал на срещата фенове на Ботев Пловдив са нападнали шествието на островитяните. Вследствие на атаката няколко северноирландци са пострадали. Бързата намеса на полицията обаче е предотвратила по-сериозни инциденти.

Уговорен бой преди мача

08.09.2024, Bulgarians🇧🇬 (Asenovgrad) with stolen tshirt from Northern Ireland, more here: https://hooligans.cz/index.php/reports/foreign/bulh/bulgaria-northern-ireland-uefa-nations-league-07-09-2024

Posted by Hooligans.cz on Sunday, September 8, 2024

Също така се съобщава, че преди мача между България и Северна Ирландия привърженици на двата тима са си спретнали уговорен бой. Родните фенове са спечелили сблъсъка за по-малко от една минута, а трима от гостите са избягали.

След победата над Северна Ирландия селекционерът на България Илиан Илиев заяви, че има още много да градим, за да се борим за класиране на Световно първенство.

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес