Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Драма в края: Пловдивското дерби остана без победител (ВИДЕО)

19 март 2023, 19:05 часа • 1249 прочитания

Ботев и Локомотив не се победиха в битката за Пловдив от 24-тия кръг на efbet Лига. Дербито завърши при резултат 1:1. Най-интересното се случи в последните 10 минути от редовното време. Антоан Бароан даде аванс на "канарчетата" (81'), но мигновен автогол на Яспър Ван Хертъм донесе равенството.

ПО-РАНО ДНЕС: Левски изнесе лекция на Арда (ВИДЕО)

Мачът бе белязан от много борба, а чистите положения не изобилстваха. Началото на срещата бе динамично. Димитър Илиев шутира от дистанция в аут още в първата минута. Бароан бе изпреварен от Хоркаш при опасно центриране на Уме Емануел. В 26-ата минута Матеус Силва се озова в наказателното поле и стреля, но не намери целта.

Малко по-късно Аргилашки сбърка много сериозно. Стражът на "канарчертата" изпусна топката при центриране на Дион. Създаде се огромна суматоха, от която възпитаниците на Томаш не успяха да се възползват. До почивката двата отбора си размениха по една ситуация. Вратарите обаче запазиха сухи своите мрежи.

⏸️ Равен резултат на полувремето

Публикувахте от Botev Plovdiv в Неделя, 19 март 2023 г.

ОЩЕ: Левски изпревари пловдивските Ботев и Локо за халф на Пирин

През втората част Ботев и Локо си разменяха минипериоди на преимущество, без да се стигне до нещо по-интересно, освен изстрел с глава на Сорга, който премина на сантиметри от напречната греда. Драмата бе резервирана за последните 10 минути от редовното време на двубоя. Прекрасна "жълто-черна" атака завърши с гол на Бароан. "Смърфовете" отвърнаха на удара мигновено. Хертъм подложи крак и прати кълбото в собствената си врата при остро центриране на Каракашев.

В заключителния период двата тима имаха претенции за дузпи, които бяха подминати от главния съдия Валентин Железов. След днешното реми "черно-белите" се намират на пета позиция с 40 точки. Селекцията на Бруно Балтазар заема 10-о място с 27 пункта.

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес