Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Драма в Берое: Уволненият Ачиари иска компенсация, отказва да си тръгне с празни ръце

07 октомври 2024, 17:19 часа • 475 прочитания

Преди дни Берое и вече бившият треньор на тима Хосе Луис Ачиари "се разделиха по взаимно съгласие". Оказва се, че това не е точно така. Аржентинският специалист бил уволнен, а сега отказва да си тръгне от Стара Загора без парична компенсация, научи "Тема Спорт".

Ачиари отказва да си тръгне с мир, търси пари от Берое

Ачиари застана начело на заралии в началото на миналия сезон, като имаше договор до края на годината. Това означава, че той е в правото си да съди Берое за полагащите му се заплати в този срок. Ако двете страни не стигнат до взаимно съгласие и аржентинецът предприеме подобни действие, то при всички положения ФИФА ще отсъди в негова полза.

"Тема спорт" твърди още, че Ачиари е склонен да приеме и по-малка сума, но в никакъв случай няма да си тръгне с празни ръце. Очаква се в следващите дни специалистът и президентът на Берое Ернан Бенато да стигнат до решение.

Берое вече избра заместник на аржентинеца в лицето на Хосу Урибе. Той обаче не води отбора срещу Арда в последния кръг, а една от причините е именно проблема с Ачиари. Под ръководството на неговия помощник Алехандро Сахерас заралии спряха безпогрешната домакинска серия на Арда

Дария Александрова
Дария Александрова Отговорен редактор
Новините днес