Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Десподов се прицели в първото място в Лигата на нациите и класиране на Мондиал 2026

06 юни 2024, 16:30 часа • 868 прочитания

Капитанът на националния отбор на България по футбол Кирил Десподов постави амбициозни цели пред тима. Крилото на ПАОК е категоричен, че „лъвовете“ имат всички шансове да завършат на първо място в своята група в Лигата на нациите, както и да се класират за Световното първенство в САЩ, Мексико и Канада през 2026 година.

Десподов говори пред колегите от „Диема“ като сподели, че националният отбор върви в правилната посока, въпреки че в последните мачове има само една победа – срещу Танзания в контрола. Офанзивният футболист не спести похвалите си и за селекционера на тима Илиан Илиев, който е създал добра атмосфера в съблекалнята, която обаче не изключва сериозната работа.

„Вървим в правилната посока“

Национален отбор по футбол на България Кирил Десподов

„Нямаме победа в последните мачове, като изключим Танзания, но направихме равни резултати срещу много сериозни съперници – Сърбия, Унгария и сега срещу Румъния. Вървим в правилната посока, градим и се надяваме това да ни донесе успех в Лигата на нациите. Илиан Илиев донесе професионализъм, който до момента е показвал в Черно море. Успява да балансира и да създава добра атмосфера, но и да се работи сериозно”.

„Няма слаби отбори вече и няма такива, които можем да подценяваме. Не можем да си позволим това срещу който и да е съперник. Напълно възможно е да атакуваме първото място в Лигата на нациите. Постижима цел е да се класираме на Световното първенство в САЩ. Всичко зависи от нас и какво ще направим на терена. Когато сме единни и вярваме в една цел, няма какво да ни спре”, каза Десподов.

Онзи ден националният тим направи равенство в участника на Евро 2024 Румъния.

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес