Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

ЦСКА взима поне двама нови през зимата

23 октомври 2023, 10:05 часа • 1672 прочитания

ЦСКА ще привлече поне двама нови футболисти през зимния трансферен прозорец. Това съобщиха колегите от „Тема спорт“. Според информациите ръководството на „армейците“ вече работи усилено по предстоящата селекция и е набелязало на кои точно постове отборът на Нестор Ел Маестро се нуждае от подсилване.

Нов ляв бек е един от приоритетите за ЦСКА

Със сигурност ЦСКА ще вземе ляв бек през зимата. Това лято в тима акостира гамбиецът Сейни Санянг. 20-годишният футболист обаче има проблеми с адаптацията и поради тази причина в последните 5 мача остава извън групата на „червените“. В момента на негово място играят Емануел Шакич или Тибо Вион. И двамата обаче не се чувстват много комфортно на позицията.

Сейни Санянг

Поради тази причина Ел Маестро иска да бъде взет нов играч, който през пролетта да се конкурира с Брадли де Нойер. Титулярният ляв бек се възстановява от тежка контузия, но се очаква да е на линия за зимната подготовка. Санянг пък най-вероятно ще бъде даден под наем до края на сезона.

ЦСКА ще търси и нов халф

Наставникът на ЦСКА също така иска да бъде взет и вътрешен полузащитник. Причината е, че в момента тимът играе с ромб в средата на терена, където Амос Юга, Марселино Кареасо, Джонатан Линдсет и Тобиас Хайнц са без алтернатива.

Джонатан Линдсет Хосе Кордоба

Затова и Ел Маестро иска да бъде взет нов халф, който да повиши конкуренцията в центъра и по този начин да отнеме малко от натоварването сред титулярите. В случай, че бъде взет нов ляв бек има възможност за място в средата на терена да се борят и универсалните Емануел Шакич и Тибо Вион.

В последния кръг в Първа лига ЦСКА обърна Пирин Благоевград за 2 минути.

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес