Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

ЦСКА предложил баснословна заплата на бивш играч на Барселона, но той отказал

08 септември 2024, 12:37 часа • 6036 прочитания

Ръководството на ЦСКА е предложило фантастична заплата в размер на 43 000 евро на месец на бившия футболист на Барселона Айтор Канталапиедра, но той е отклонил офертата. Това съобщава гръцкото издание Sportime.gr, като уточнява, че става въпрос за нетно възнаграждение.

ЦСКА с оферта за близо 1 милион лева годишна заплата

Канталапиедра напусна гръцкия Панатинайкос това лято, за да премине в кипърския АЕК Ларнака. Пред него обаче е имало опция да продължи кариерата си в България с отбора на ЦСКА, но по някаква причина той е предпочел да подпише с кипърския тим.

Айтор Канталапиедра отказа на ЦСКА и премина в АЕК Ларнака

Панатинайкос искаше да се раздели с Айтор на всяка цена, тъй като не попадаше в плановете на треньора Диего Алансо. ЦСКА е предложил 520 000 евро на година на Канталапиедра, но той е отказал предложението, което изглежда колосално за българските стандарти.

Канталапиедра е част от Барселона, но не дебютира за мъжкия отбор

Айтор Канталапиедра е юноша на Барселона. Той играе в школата на тима в периода 2002 - 2006 и след това в периода 2014 - 2015. През 2015 и 2016 година играе за Б отбора на Барселона, като записва 18 мача. На разположение е и на първия отбор на Барселона, но никога не влиза в игра.

Айтор Канталапиедра

Крилото играе силно за Твенте и Панатинайкос

По-късно играе за Б отборите на Виляреал и Севиля, има един мач и за първия отбор на "жълтата подводница". От 2018 до 2020 крилото играе за Твенте, където записва 56 мача и отбелязва 20 гола. В Панатинайкос играе 74 мача и се разписва 21 пъти, като негов гол носи Купата на Гърция през 2022-ра. Роден е в Барселона, на 28 години.

С офертата към Айтор се доказва и тезата, че в ЦСКА се раздават едни от най-високите заплати във футбола в България. Единствено Лудогорец може да си позволи да раздава по-големи възнаграждения на играчите. Вече стана ясно, че ЦСКА иска и легенда на Лийдс, която доскоро прибираше по 100 000 евро на месец.

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес