Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

ЦСКА не прости и на Гонзо, вече е на 3 точки от върха

27 април 2014, 19:13 часа • 11049 прочитания

Отборът на ЦСКА победи като домакин Черно море с 2:0 в мач от 35-ия кръг на футболното първенство. По този начин "червените" и на теория си осигуриха участието в Лига Европа през следващия сезон. Нещо повече - столичани са само на три точки от лидера Лудогорец, но имат и два мача повече. В днешния двубой головете паднаха през първото полувреме, а домакините завършиха двубоя с десет души след червен картон за Жереми Фо-Поре.

„Армейците“ стигнаха до успеха с голове в рамките на две минути. В 36-ата минута Иван Стоянов откри резултата, а две минути по-късно Ивайло Чочев вкара втори гол за крайното 2:0.

След равностойно начало домакините поеха инициативата и в 36-ата минута Иван Стоянов откри резултата в мача. Той бе изведен на стрелкова позиция пред вратата на Черно море от Емил Гъргоров.

Две минути по-късно, след нова бърза контраатака на ЦСКА Ивайло Чочев удвои преднината на „армейците“. Топката влезе във вратата на Черно море след рикошет. В основаната и на второто попадение бе Емил Гъргоров.

В края на първото полувреме Георги Божилов пропусна най-доброто положение за Черно море за полувремето. Ударът на нападателя на гостите срещна дясната греда на вратата на ЦСКА.

През второто полувреме играта бе равностойна, а най-доброто положение за ЦСКА за полувремето се откри пред Тони Силва, който в 55-ата минута пропусна да засече топката във вратата на Черно море от непосредствена близост.

В средата на втората част гостите от Варна имаха претенции за неотсъдена от съдията Георги Димитров дузпа за задържане на Райс М'Боли срещу Иван Коконов.

В 85-ата минута ЦСКА остана с десет души. Червен картон получи Жереми Фо-Поре. За груб фаул той получи второ официално предупреждение от съдията Георги Димитров и бе отстранен от игра.

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес