Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

ЦСКА бие рекорда си за най-скъпа селекция, задава се още един мащабен трансфер

27 август 2024, 13:22 часа • 2072 прочитания

Българският гранд ЦСКА е напът да бие рекорда си за най-скъпа селекция в рамките на един трансферен прозорец, пише Sportal.bg. "Червените" до момента са платили над 1,5 млн. евро за нови играчи, а на хоризонта се задава нов мащабен трансфер, с който селекцията ще надхвърли 3 милиона.

ЦСКА пръска над 3 милиона евро за един прозорец

ЦСКА плати трансферна сума за играчите Джейсън Локило, Лумбард Делова и Годуин Коялипу, като тримата са стрували общо на клуба над 1,5 млн. евро. Най-скъп излезе Коялипу, като се предполага, че цената му е около 1 милион. За него ЦСКА надцака Левски, който няма такъв бюджет за трансфери.

Годуин Коялипу

"Червените" все по-близо до Йоанис Питас

Очаква се ЦСКА да успее да привлече и една от основните си трансферни цели - Йоанис Питас. Неговият шведски клуб АИК вече отклони оферта на "червените" на стойност 1,3 млн. евро, но от "Армията" са отправили подобрена оферта и е за по-сериозна сума.

"Армейците" искат да финализират няколко трансфера преди затварянето на трансферния прозорец, стана ясно от изказване на изпълнителния директор Филип Филипов след загубата от Арда в Кърджали. Ако всичко мине по план, то инвестираните средства за нови играчи през това лято ще надхвърлят 3 млн. евро и ще бъдат рекордни за клуба.

ЦСКА обаче трябва да предвиди и колосална сума за Томислав Стипич и неговия треньорски щаб, които си искат всички заплати до края на сезона.

 

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес