Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Черно море показа характер и обърна Локомотив Пловдив на "Лаута" (ВИДЕО)

19 август 2024, 23:10 часа • 1695 прочитания

Черно море обърна и победи Локомотив Пловдив с 2:1 при визитата си на „Лаута“ в последен двубой от петия кръг в efbet Лига. Жулиен Лами откри резултата през второто полувреме, а голът бе дълго преразглеждан от ВАР. В 75-ата минута появилият се като резерва Исмаил Иса изравни, а малко по-късно Влатко Дробаров засече с глава центриране от корнер на Мазир Сула и матира Кристиан Томов.

Експресен обрат за Черно море срещу Локо Пловдив

В първия четвърт час двата отбора си размениха по едно опасно положение. Ударите на атакуващите състезатели обаче бяха блокирани. В средата на полувремето Димитър Илиев не се ориентира по най-добрия начин и се размина с попадение. В 33-тата минута "смърфовете" организираха многоходово нападение, но завършващият изстрел на Илиев не затрудни съперниковия страж.

ОЩЕ ОТ ПЪРВА ЛИГА: Ботев Враца спря пропадането в Първа лига, Септември - не (ВИДЕО)

ВАР-ът на Actualno

Лами изведе Локо Пловдив напред

Малко преди почивката Асен Дончев излезе сам срещу Кристиан Томов. Бившият футболист на ЦСКА уцели вратаря и пропусна най-чистия шанс за "моряците". В началото на втората част отборът на Любослав Пенев наложи своето темпо. Натискът на домакините се ознаменува с гол на Лами, който беше преразглеждан дълго от ВАР, преди все пак да бъде признат.

Гол от корнер донесе обрата

Реакцията на варненци не закъсня. Панайотов и появилият се от скамейката Иса не намериха целта. В 75-ата минута таранът се реваншира, преодолявайки Томов от втори опит за 1:1. Подемът на Черно море продължи. Момчетата на Илиан Илиев използваха едно от най-силните си оръжия - статичните положения, за да стигнат до пълен обрат. Дробаров засече центриране на Сула от корнер за 1:2.

ОЩЕ: Любослав Пенев загатна за нови футболисти в Локо Пловдив

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес