Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ценният съвет на Жозе Моуриньо към Станислав Генчев

09 септември 2024, 17:13 часа • 4284 прочитания

Групите на Лига Европа през сезон 2020/21 изправиха един срещу друг отборите на Лудогорец и английския гранд Тотнъм. "Шпорите" на дадоха много шансове на шампиона на България, и завършиха с общ резултат от двете срещи от 7:1. По това време начело на "орлите" е новият наставник на Левски - Станислав Генчев, а от другата страна е Жозе Моуриньо. Пред "Тема Спорт" треньорът на "сините" разкри какъв съвет е получил от Специалния.

Жозе Моуриньо със специален съвет за Станислав Генчев 

"Урокът от евротурнирите не е само един, защото като треньор водих Лудогорец срещу много силни отбори и изключително качествени специалисти. След като сме играли срещу такива отбори и сме правили анализ на мачовете, видях страшно много тактически прийоми, които след това използвах в моите тимове. И много от тях ми носят успех и днес", започна той. 

"Сблъсъкът с Тотнъм на Моуриньо, разговорът с него или когато играхме с Антверпен, с Еспаньол - това бяха все мачове срещу страхотни специалисти с тактически идеи, които до този момент аз не бях виждал в българското първенство", продължи той. "И след това, както се казва, занаят се краде и се опитах на много места да ги приложа и мога да кажа, че ми донесоха успех.

Лудогорец - Тотнъм 2020

С Жозе Моуриньо имахме разговор след втория мач, който се изигра в Лондон. Никога няма да забравя неговите думи, когато ми каза: "Ако се колебаеш кого да пуснеш на терена, винаги избирай по-смелия играч! Футболът трябва да се играе със сърце и смело. Винаги смелият футболист ще ти донесе по-добър резултат, отколкото един футболист, който има качества, но се притеснява или няма психика да издържи на напрежението, което го съпътства", сподели Генчев. Освен това Генчев обясни много подробно защо залага на 3-5-2 в Левски - нещо, което също е научил от работата на португалския специалист

Дария Александрова
Дария Александрова Отговорен редактор
Новините днес