Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Български национал от Левски пожелал да бъде продаден

17 януари 2024, 11:24 часа
Реклама

Български национал от Левски е пожелал да бъде продаден. Става въпрос за фланговия футболист на „сините“ Марин Петков. Това разкриха колегите от „Мач Телеграф“. Според информациите основната причина за желанието на 20-годишния талант е липсата на достатъчно игрово време.

Марин Петков не е доволен от ролята си в Левски

Марин Петков загуби титулярното си място по десния фланг в Левски още през миналия сезон. Тогава на неговия пост бе привлечен бразилеца Роналдо. Сега кариоката бе трансфериран в руския Ростов, но пък на мястото му пристигна неговия сънародник – Фабио Лима, който най-вероятно ще бъде титуляр за „сините“ по дясното крило през пролетта.

Марин Петков

Петков вече е уведомил ръководството за плановете си

Поради тази причина Марин Петков е провел среща с ръководството на Левски, на която е поискал да бъде продаден. Агентите на играча пък са разкрили, че към клиента им има няколко запитвания и може да се стигне до трансфер, ако „сините“ шефове решат да се стигне до сделка.

Марин Петков играе за първия отбор на Левски от лятото на 2019 година. До момента юношата на клуба е записал общо 117 мача за тима във всички турнири, в които се е отчел с 16 попадения и 7 асистенции. Той има договор със „сините“ до лятото на 2025-та и е оценен на 1,2 милиона евро.

Вчера пък се заговори, че Левски иска да привлече трима футболисти със свободни трансфери.

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес