Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Български журналист свърза ЦСКА и "Левски" с мафията пред хърватска медия

07 август 2019, 16:05 часа • 4771 прочитания

Материал, насочен към "мафията в българския спорт", беше публикуван в хърватско издание.

Като пример за мафиоти, управляващи наши грандове, са посочени лица, свързани с двата столични гранда Левски и ЦСКА, а като "единственият светъл лъч" е определен Лудогорец на Кирил Домусчиев.

Статията е написана със съдействието на българския журналист Теодор Борисов, който работи във вестник "Меридиан мач".

На база наученото от него, както и от свои източници, изданието "TeleSport" пише, че "театърът на абсурда не е стигнал до такива крайности".

"Ако искате да разберете патологията на българския футбол, достатъчно е да комбинирате хората, присъствали на въпросната среща", пише изданието, визирайки срещата между премиера Бойко Борисов и собствениците на трите водещи клуба у нас.

За споразумението, постигнато на срещата, а именно - футболът у нас да е честен и справедлив, журналистът Борисов казва: "Сякаш Ханибал Лектър казва, че вече няма да яде човешка плът". Все пак той посочва, макар и саркастично, че нашето първенство не е най-корумпираното.

"Има определени мачове в някои големи лиги като белгийската, турската, да не говорим за италианската в миналото. Разликата е, че когато се случи някакъв скандал, някои хора биват наказвани. В нашия най-лош случай малък отбор беше изхвърлен от елита и това е всичко. Кара ви да се чувствате като при организираната престъпност - че на определени хора им е позволено всичко и нещата никога няма да се променят", казва Борисов.

Българският журналист продължава с представянето на случая с изгонените от Черно море шестима играчи. Той посочва, че полицията и клубът не са предприели разследване, въпреки че играчите са си платили за втори детектор на лъжата, който ги е изкарал невинни.

По-натам вече биват разгледани собствениците на ЦСКА, Левски и Лудогорец поотделно.

Какво още пише в статията, посветена на мафията в българския футбол, прочетете в sportlive.bg

Тодор Беленски
Тодор Беленски Отговорен редактор
Новините днес