Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

България остава без ключов играч за мача с Беларус на старта на Лигата на нациите

04 септември 2024, 17:47 часа • 12005 прочитания

По всяка вероятност вторият капитан на българския национален отбор по футбол Георги Костадинов ще пропусне утрешния мач с Беларус на старта на Лигата на нациите. От тази сутрин 33-годишният полузащитник страда от стомашен вирус. Костадинов не тренира пълноценно от началото на лагера заради разтежение на прасеца, което вече отшумява, но днешната ситуация ще направи участието му проблематично.

Проблеми за Илиан Илиев преди мача с Беларус 

Халфът с прякора Мечката днес ще се подложи на активна терапия, включително и поставяне на система с витамини и магнезий, за да бъде прогонен вируса. Състоянието му ще бъде обявено на пресконференцията преди днешната тренировка, която ще започне в 19:00 часа на стадион "ЗТЕ Арена". Проблемът с Костадинов може да бъде сериозен проблем в халфовата линия на Илиан Илиев, предвид силната форма на Костадинов и постоянните му изяви на високо ниво в европейските турнири.

Георги Костадинов

България гостува на Беларус утре от 21:45 часа на стадион "ЗТЕ Арена" в Унгария. Срещата ще се играе без публика и от двете страни, като на стадиона ще присъстват само официални и служебни лица. Утре от 21:45 часа ще се изиграе и другия мач от група С3 Северна Ирландия - Люксембург. Вторият кръг на кампанията противопоставя отборите на България и Северна Ирландия на 8 септември на стадион "Христо Ботев" в Пловдив, за който фенове от цяла България се обединяват, за да подкрепят националите ни.

Дария Александрова
Дария Александрова Отговорен редактор
Новините днес