Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ботев Пловдив премахва всички седалки в сектора за гости за мача с Левски

20 април 2023, 14:36 часа • 3924 прочитания

„Всички седалки в сектора за гости за мача с Левски ще бъдат премахнати“. Това заяви шефът на фирмата строител на стадион „Христо Ботев“ Илиян Филипов. Той бе категоричен, че мярката ще бъде взета, тъй като има притеснение, че феновете на „сините“ могат да започнат да чупят седалките и да ги хвърлят по терена, като по този начин ще бъде развален празникът.

Филипов също така допълни, че работи с клуба и общината по въпроса „Колежа“ да получи четвърта категория от УЕФА. Той също така разкри, че стадионът ще бъде на 100% готов до края на годината. Както е известно в първия си мач стадионът ще приеме двубоя между Ботев Пловдив и Левски.

Стадион Христо Ботев Колежа

„Оставих цялото си сърце и целия си ресурс, за да довършим това съоръжение и да е в този вид, в който го виждате в момента. Остават още неща за мача с Левски върху които работим, които са извън проекта, те са за сигурността на публиката. Ще премахнем всички седящи места в сектора за гости за мача с Левски, защото имам притеснение, че могат да се хвърлят седалки към терена и така целият стадион да тръгне към сектора за гости и да развалим празника“.

„Покривната конструкция на стадиона и фасада ще я направим в срок. Стадионът ще бъде на 100% завършен до края на годината. Работим с клуба и община по въпроса стадионът да получи 4-та категория от УЕФА“, обясни той.

Кметът на Пловдив Здравко Димитров пък заяви, че е сигурен, че на "Колежа" ще играе националният отбор на България.

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес