Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Атака по БФС: "Купата на Аматьорската лига е най-безсмисленият турнир в България!"

16 октомври 2024, 15:29 часа • 459 прочитания

Изпълнителният директор на Созопол – Румен Димов, отправи сериозни критики към Българския футболен съюз относно формата на Купата на Аматьорската лига. Властимащият в морския тим определи турнира като "най-безсмисления в България", който служи за отбиване на номер. Той говори преди полуфинала от надпреварата между "небесносините" и Карнобат.

Има ли смисъл от Купата на Аматьорската лига?

"Купата на Аматьорската лига е най-безсмисленият турнир в България. Първо, той е задължителен само за отборите от Трета Лига. За отборите от по-долното ниво е пожелание и повечето почти не участват в него. В този период на годината и с тази си формула надпреварата е в огромна тежест за аматьорските клубове, както финансово, така и в чисто спортен аспект. Отборите отбиват номера, а и мачовете се играят винаги в сряда или делничен – работен ден“, заяви Димов пред официалния сайт на Созопол.

Румен Димов

Просто отчитане на дейност

Той обясни затрудненията, които създава форматът, и отсече: "Просто отчитане на някаква дейност от Аматьорската лига и Областните футболни съюзи." Изпълнителният директор смята, че турнирът служи за чистене на картони. „Въобще, смешна работа и всички го знаят. Пускат се юноши или футболисти, които почти не са играли в първенството, за да мине даденият мач, с който да се отбие номерът", допълни Румен Димов.

ОЩЕ: Не треньорът, а президентът носи отговорност за безхаберието и некадърността в българския футбол

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес