Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Арда срази Пирин, "орлетата" с греда и отменен гол в края (ВИДЕО)

01 септември 2023, 19:02 часа • 3113 прочитания

Арда Кърджали постигна убедителна победа с 2:0 при гостуването си на Пирин Благоевград в двубой от осмия кръг на efbet Лига. Попаденията в срещата отбелязаха Тонислав Йорданов в края на първото полувреме и Преслав Боруков в 88-ата минута. Красив гол на "орлетата", чийто вратар Максим Ковальов се отчете с няколко важни намеси, бе отменен в последните мигове от мача, а малко преди това Александър Дюлгеров нацели напречната греда с глава. 

Това беше и официален дебют на Иво Тренчев начело на благоевградчани, които нямат записан успех от началото на сезона и имат само 1 точка в актива си. След победата си отборът на Александър Тунчев е с 10 пункта и заема осмата позиция в класирането. 

Минута мълчание, а по-късно аплодисменти в чест на Петър Хубчев

Сблъсъкът започна с минута мълчание в памет на починалото дете на стадион "Дунав" в Русе. В петата минута действията на терена бяха прекъснати за аплодисменти в чест на Петър Хубчев, който се бори с коварна болест. Гостите бяха по-активни. В средата на полувремето Ковальов отрази удари на Тунгара и Котев, като при втория демонстрира впечатляващ рефлекс.

Тонислав Йорданов пропусна дузпа, но все пак откри резултата

В 39-ата минута главният съдия Георги Кабаков отсъди дузпа в полза на кърджалийци за игра с ръка на Дюлгеров. Зад топката застана Йорданов. Стражът на Пирин спаси, но при добавката бившият нападател на ЦСКА не сбърка. След почивката двата тима бяха запазили най-интересното за заключителните мигове.

ОЩЕ: Пак напрежение при „орлетата“: Фенове призоваха за оставки в Пирин

Пирин с греда и отменен гол в края, Боруков удвои за Арда

Домакините опропастиха добри шансове. Първо изстрел на Велислав Минеков от изгодна позиция бе блокиран, а малко по-късно Александър Дюлгеров нацели напречната греда с глава, засичайки центриране от корнер. Преслав Боруков наказа "орлетата" за пропуските. В 88-ата минута той матира Ковальов за 0:2. В добавеното време на срещата красив гол на Любомир Тодоров бе отменен заради фал в атака преди шута на футболиста.

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес