Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Арда сгази Литекс и е на 1/4-финал за Купата

05 декември 2023, 17:19 часа • 1247 прочитания

Арда се класира за 1/4-финалите на турнира за Купата на България. Това стана факт, след като кърджалийци разгромиха Литекс с 4:1 в осминафиналната фаза на надпреварата. В герой за Арда се превърна нападателя Тонислав Йорданов, който заби хеттрик във вратата на „оранжевите“.

Арда не срещна проблеми през първата част

Арда Кърджали Левски Тонислав Йорданов Келиан ван дер Каап

Домакините от Кърджали започнаха ударно срещата и поведоха още в 19-ата минута. Христо Митев получи добра топка в половината на Литекс и с удар от 25 метра матира стража на гостите Алекс Божев. Малко по-късно Арда удвои. След добра атака топката достигна до Тонислав Йорданов, който с много прецизен изстрел от точката за изпълнение на дузпа направи резултата 2:0.

След почивката домакините вкараха още два гола

Край на мача.

Posted by ПФК Арда / PFC Arda on Tuesday, December 5, 2023

В средата на второто полувреме Литекс върна едно попадение. Виктор Василев получи добро подаване в наказателното поле и успя да преодолее Анатолий Господинов. Арда обаче не се стъписа и реализира трети гол. След отличен пас на Иван Коконов, Тонислав Йорданов не остави шансове на Алекс Божев.

Двайсетина минути преди края на редовното време кърджалийци стигнаха до четвърто попадение. То отново бе дело на Тонислав Йорданов, който оформи своя хеттрик и крайното 4:1 за домакините.

Арда се присъедини към Пирин и Спартак Варна

След успеха си Арда се присъедини към отборите на Пирин Благоевград и Спартак Варна, които вече си осигуриха участие на 1/4-финалите на турнира за Купата на България. Следващата фаза на надпреварата ще се състои през 2024 година.

Преди дни Арда отстъпи пред Ботев Пловдив в Първа лига.

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес