Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Александър Томаш за ЦСКА: 11 години преследвах тази цел! Знаем къде е проблемът и ще го решим

13 септември 2024, 12:06 часа • 631 прочитания

Александър Томаш даде първа официална пресконференция като старши треньор на ЦСКА. Още от самото начало на треньорската си кариера през 2013-а Томаш си поставя една цел: да стигне до треньорския пост на "червените". И сега го постига - 11 години по-късно, като е убеден, че той и неговият щаб ще изведат отбора, там където заслужава.

След 11 години в треньорската професия: Александър Томаш стигна до ЦСКА

"За мен е огромна чест и удоволствие да застана пред вас като треньор на най-големия отбор в България. Аз съм вкъщи! За мен е привилегия! Преди 11 години това ни беше целта - да поемем любимия отбор и да го изведем там, където ЦСКА заслужава", започна Александър Томаш.

"Аз и екипът ми няма да спрем пред нищо. Доказали сме през годините как работим. Треньорският екип трябва да бъде сплотен и да може да покаже в съблекалнята какво е едно семейство. Изграждали сме отбори на много по-ниско ниво отколкото е ЦСКА. Знаем какво представлява и в каква ситуация е в момента ЦСКА. Нас не ни притеснява това нещо", каза още той.

Томаш знае къде е проблемът на ЦСКА и е готов да го разреши

"Лягам си с чиста съвест всяка вечер. Не се притеснявам от това, че ситуацията не е както трябва да бъде. Мисля, че накрая ще бъде по-сладко. Намерили сме къде е проблемът, но той ще си остане вътре. Много неща ще се променят, не само в спортно-технически план. Много неща трябва да се променят в ЦСКА и аз съм убеден, че ще селучи това нещо."

Александър Томаш

"Дали с нас или без нас, ЦСКА ще бъде там, където заслужава. Ние няма да се връщаме назад и да се оправдаваме. Знам колко е важна селекцията, няма да говоря за това нещо. Няма да се оправдавам с нито един колега преди мен. Мен ме интересува бъдещето, не миналото. Това, което е днес ЦСКА, е благодарение на вчера. Това, което ще е утре, е благодарение на утре. Няма вчера, има днес и оттук нататък."

Последните 6 трансфера на ЦСКА - съгласувани с Александър Томаш

Що се отнася до новите попълнения на ЦСКА, Томаш каза: "Всички шестима футболисти, които привлякохме, не са готови на 100%, което е нормално. Всеки трябва да подчини собственото си его в името на отбора. ЦСКА трябва да бъде семейство и ще бъде такова. Ще имаме трудни и хубави моменти, трябва да бъдем готови за всичко. ЦСКА не може да представлява по този начин. Тук съм категоричен, смел и нося отговорност! В ЦСКА няма време! Не се притесняваме, че ще вадим кестени с голи ръце. Това е нашият живот, особено за мен."

Последните шест трансфера на ЦСКА са съгласувани с Томаш. "След мача с Ботев, аз и екипът ми бяхме от сутрин до вечер в офиса. Всеки един от тези 6 футболисти е привлечен с категоричната наша оценка. Работим по начин, по който футболистите пристигат, след това достигат при екипа ми и последната дума е моя."

"Всеки един от тези играчи е привлечен с моето “да”. Кой футболист съм искал, това ще си остане в клуба. Много информация излиза и не трябва да се случва това нещо. Всеки понеделник ще правим оперативка, разпределят се. ЦСКА е институция и всеки един ден трябва да даваме реална информация. Това нещо ще се случва оттук нататък. Ако не излезе от клуба или от мен, считайте всяка друга информация за SMS от космоса", заяви Томаш.

Освен това Александър Томаш разкри, че е бил търсен от ЦСКА още миналия сезон и е чакал до последно, но нещо се е случило.

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес