Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

АБФ настоява за промяна в програмата на Първа лига заради опасно високите температури

11 юли 2024, 15:38 часа • 545 прочитания

От Асоциацията на българските футболисти (АФБ) настояват за по-късен час за мачовете от Първа лига, съобщиха от организацията. Това предложение се дължи в резултат на опасно високите температури в страната, като промяната ще засяга първите 4 кръга от шампионата.

Опасната жега принуждава АБФ да поиска по-късни часове за мачовете от новия сезон  

Вицепрезидентът на АБФ Мила Христова заяви: "През следващата седмица в страната започва период с екстремно високи температури, които ще надхвърлят 40 градуса. Това прави провеждането на футболните срещи от новия шампионат изключително опасно за здравето на футболистите, а също и за здравето на зрителите. След консултации с капитаните на отборите от Първа и Втора лига решихме да предложим на БФС ранните мачове да започват един час по-късно от предвиденото в програмата, когато температурите стават по-нормални. Предложението се отнася за срещите от първите 4 кръга на новия шампионат."

Левски Славия

"Здравето на футболистите и феновете е най-важно и не бива да бъде излагано на риск. Футболът трябва да носи радост, а в тези непоносими горещини от игра за удоволствие се превръща в мъчение", добави председателят на съвета на капитаните Димитър Илиев

От Българския футболен съюз насрочиха мачовете от началните кръгове на Първа лига от 18:30 и 21:00 часа. За да стане промяна в програмата, трябва да има съгласие и от телевизията, която има правата.

ОЩЕ: Бербатов: Не виждам новото ръководство на БФС да работи по важните въпроси

Дария Александрова
Дария Александрова Отговорен редактор
Новините днес