Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Сръбският президент разкри, че Косово не иска да се договаря със Белград

02 февруари 2017, 19:45 часа • 918 прочитания

Сръбският президент Томислав Николич се срещна днес (02.01.) с посланиците на Русия, САЩ и Китай в страната. По време на срещата си с Александър Чепурин, Ли Манчан и Кайл Скот той заяви, че република Косово не иска да се договаря с Белград.

„Президентът информира посланиците за хода на разговорите на сръбската делегация с представители на временната администрация в Прищина, проведени в Брюксел предишната вечер и за поведението на делегацията от Прищина, целта на която не е било постигане на споразумение“, съобщи БГНЕС.

По време на срещата с посланиците събеседниците са стигнали до извода, че е необходимо в близките дни да се продължи диалога и да се съхрани стабилността в региона, посочват от пресслужбата.

В сряда вечерта в Брюксел се проведе поредният кръг от преговори между Сърбия и Косово с посредничеството на ЕС. В тях участие взеха президентът и премиерът на Сърбия Томислав Николич и Александър Вучич, върховният представител за външна политика и сигурност Федерика Могерини, както и президентът на Косово Хашим Тачи и премиерът Иса Мустафа.

Предишният кръг от преговори, който се проведе на 24 януари също завърши без резултат.

Милена Славкова
Милена Славкова Отговорен редактор
Новините днес