Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"Сръбска листа" поиска международната общност да вразуми Прищина

28 декември 2018, 17:24 часа • 1324 прочитания

След решението на Прищина да въведе нови мита върху стоки, произведени от международни компания в заводите им в Сърбия, партията на етническите сърби в Косово – „Сръбска листа“, призова международната общност да реагира и да „вразуми“ косовските власти възможно най-скоро, подчертавайки, че това е безпрецедентен акт, насочен срещу сърбите, предава „Радио-телевизија Србије“ (РТС).

„Докога ЕС си затваря очите си за нарушаването на всички международни споразумения и институционални уреждания над сърбите, което е най-прякото подкопаване на мира в този регион? Това ли е съветът, който големите пет (САЩ, Великобритания, Франция, Германия и Италия) са дали на „отрочето“ си? Това е въпрос, на който – за съжаление, няма да получим отговор“, се казва в изявление на партията, цитирано от "Фокус". 

В текста се подчертава, че заплахата за оцеляването на една нация в Европа през XXI век трябва да бъде осъдена и санкционирана най-бързо.

„Решението на Прищина да въведе нови мита, което означава пълна блокада на вноса на сръбски продукти, а сега и на стоки на международни компании, показва уязвимостта на албанските политици и неспособността на международните представители да накажат антисръбското и антицивилизационно поведение, което застрашава оцеляването на сръбското население в Косово и Метохия“, алармират от „Сръбска листа“.

Райко Павлов
Райко Павлов Отговорен редактор
Новините днес