Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Социалдемократическия съюз на Македония призова за максимална въздържаност

28 април 2017, 11:29 часа • 1200 прочитания

В съобщение от Социалдемократическия съюз на Македония (СДСМ) призоваха за максимална въздържаност на гражданите след вчерашните събития в парламента в Скопие.

„Режимът няма да попречи на демократичните процеси. Парламентарното мнозинство ще изпълни гражданската воля за правова и демократична Македония“, се казва в текста, цитиран БГНЕС.

От партията призоваха също за смиреност, както и никой да не се поддава на сценариите на насилие и провокации.

„Необходимо е всеки да носи своята отговорност и да допринесе за успокояване на напрежението, тъй като само така ще стане възможен пътят и развитието на демокрацията в Македония, което е основен държавен интерес“, посочват още от партията.

От СДСМ допълват също, че в предстоящия период ще бъде изпълнена волята на народа, а виновните за вчерашното насилие ще бъдат изправени пред закона.

Actualno.com припомня, че стотици протестиращи влязоха в Народното събрание в четвъртък и нападнаха депутати, включително и лидера на Социалдемократическия съюз (СДСМ) Зоран Заев. Влизането в македонския парламент стана минути след като депутатите от СДСМ и народните представители от албанските партии избраха Талат Джафери (от Демократическия съюз за интеграция на Али Ахмети - бел.ред.) за председател на македонския парламент.

Избирането му беше гласувано, след като председателстващият заседанието Трайко Веляновски вече го бе прекратил, но в пленарната зала останаха депутатите от СДСМ и тези от албанските формации.

 

 

Румен Скрински
Румен Скрински Отговорен редактор
Новините днес