Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Фарадж призова Гърция да се откаже от еврото

10 юли 2015, 09:22 часа • 11072 прочитания

Лидерът на британската Партия на независимостта Найджъл Фарадж скочи в защита на гръцкия премиер Алексис Ципрас в Европейския парламент, след като германския депутат Манфред Вебер произнесе тирада, в която заяви, че ципрасовото управление в Гърция ще бъде „катастрофално“, пише Express.

Фарадж заяви на своите колеги от европарламента, че проектът за еврозоната е „умиращ“ , а „цялото Средиземноморие разбира, че разполага с грешна валута“.

„Издигната е нова Берлинска стена. И тя се нарича „евро“. Господин Ципрас, вие трябва да бъдете смел. Вашата страна не трябваше да приема еврото. Но големите банки и едрият бизнес ви принудиха. Програмите за помощ не бяха насочени към вашия народ а към германските, френските и италианските банки. На вас никой не помогна. Би било лудост да продължавате по този начин. Вие трябва да поведете гръцкия народ вън от еврозоната с високо вдигната глава. Върнете си демокрацията и контрола над вашата страна. През първите месеци ще ви бъде тежко, но с нова, девалвирана валута и с помощта на приятелите на Гърция по целия свят, вие ще се възстановите“, заяви Фарадж.

Десислава Любомирова
Десислава Любомирова Отговорен редактор
Новините днес