Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Русия очаква "фалшиви" химически атаки в Сирия

11 април 2017, 20:07 часа • 2367 прочитания

Русия разполага с информация за подготвянето от бунтовници в няколко района на Сирия, включително в столицата Дамаск, на химически атаки, подобни на тази в провинция Идлиб, за да бъде обвинен отново Башар ал Асад в тяхното извършване. Това съобщи "Интерфакс", цитирайки президента Владимир Путин и представител на Генералния щаб на руската армия.

Твърденията им съвпаднаха с пристигането в Москва на Рекс Тилърсън за първото му посещение като държавен секретар на САЩ.

"Имаме информация от различни източници, че подобни провокации - а аз не мога да нарека това по друг начин - се подготвят и в други райони на Сирия, включително в южните предградия на Дамаск, където отново се канят да подхвърлят някакво вещество и да обвинят в употребата му сирийските официални власти", заяви президентът на пресконференция с италианския си колеги Серджо Матарела

Генерал Сергей Рудской, началник на Главното оперативно управление на Генералния щаб на руската армия, потвъди на брифинг думите на Путин. Според него в момента сирийски бунтовници превозвали отровни вещества в район на Хан Шейхун (бел. ред. - градът, подложен на газова атака преди седмица), летището на Джира, Източна Гута и в едно от предградията на Алепо. Целта им била даване на нов повод за американски ракетни удари.

Деница Райкова
Деница Райкова Отговорен редактор
Новините днес