Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Разправия между Китай и Канада за тениска с „ухански прилеп”

02 февруари 2021, 13:08 часа • 2712 прочитания

Китай направи сериозна презентация пред канадската дипломатическа мисия в КНР. Това обяви по време на редовна пресконференция Ван Венбин, говорител на китайското външно министерство, предаде People's Daily, цитирани от БГНЕС.

Канадски дипломат е обвинен в провокация. Мениджър в магазин за китайски тениски наскоро публикува в WeChat, че служител в канадското посолство в Китай миналия юли е закупил тениска с рисунка на „ухански прилеп”

"Китайската страна е шокирана от това и направи сериозна забележка на канадското посолство в Китай, като поиска канадската страна незабавно да разследва този инцидент и да предостави на Китай пълен доклад", каза Ван Венбин.

„Новият тип коронавирус е общ враг на човечеството, СЗО и международната общност недвусмислено се противопоставят на асоциирането на вируса с която и да е държава или регион, а също така се противопоставят на заклеймяването“, каза той. "Канадският премиер Джъстин Трюдо и канадският министър на здравеопазването Пати Хайду са правили подобни изявления на няколко пъти."

Георги Петров
Георги Петров Отговорен редактор
Новините днес