Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Посрещат папа Франциск в Папуа Нова Гвинея на свещи

17 август 2024, 19:50 часа • 2367 прочитания

Преди пристигането на папа Франциск в Папуа Нова Гвинея местната католическа църква се готви да го посрещне с бдение на свещи, съобщава информационния портал на Ватикана. 

Службата със свещи ще бъде първото организирано събитие от тридневното посещение на папата в страната, според местен вестник.

Бдението, което ще се проведе на открито след залез слънце, е отворено за всички и има за цел да привлече католици, както и членове на други християнски деноминации.

Искат да е незабравимо

„За да гарантираме, че това посещение ще бъде незабравимо за нас и за папата, подготовката е важна, защото на 87-годишна възраст и въпреки опасенията за здравето, той потвърди интереса си да посети Папуа Нова Гвинея“, каза кардинал сър Джон Рибат от Порт Морсби.

Посещението на папата

Той каза, че папската визита е както официално държавно посещение, така и като пасторска мисия. Кардиналът подчертава световното признание на папата за неговата отдаденост на мира, молитвата и мисионерската работа. ОЩЕ: Папата заминава за Азия и Океания

Програмата му

Главата на Римокатолическата църква трябва да напусне Рим на 2 септември и да се върне на 12 септември.

Програмата му започва с посещение в Индонези, продължава с Папуа Нова Гвинея, Източен Тимор и завършва със Сингапур. ОЩЕ: И той е човек: Папата излезе в почивка

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес