Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

На съюзниците Путин и Ким им се късат язовирите: Ким "помага", седнал на столче (ВИДЕО и СНИМКИ)

29 юли 2024, 11:57 часа • 2556 прочитания

Темата "климатични промени" е нещо, което отдавна фокусира внимание, а сега природни бедствия удариха отново Русия, но и Северна Корея (КНДР).

Проливни дъждове предизвикаха наводнения в КНДР и то такива, че севернокорейският лидер Ким Чен Ун лично посети ударените райони в град Сининджу, окръг Инджу. Над 5000 души там са откъснати от света, съобщава севернокорейският еквивалент на БТА.

Според агенцията ден преди това Ким Чен-ун е пристигнал във въздушната база, където е разположен спасителният център, и лично е ръководил евакуацията на местните жители, засегнати от дъжда. В операцията са участвали хеликоптери на севернокорейските ВВС на и спасителни кораби на севернокорейските ВМС.

Още: Къде се намира най-големият язовир в света

Нов язовир се скъса в Русия

Междувременно, в Карелия (Русия) също се скъса язовир, в района между Бяло море и Балтийския канал. Потвърдено дотук има 9 пострадали, но тепърва се събира информация, предаде руската държавна информационна агенция ТАСС.

В края на миналата седмица отново се скъса язовирна стена в Русия, този път в Челябинска област: Още: Стена на язовир се скъса в Русия, жители в региона очакват евакуация (ВИДЕО)

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес