Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ким Чен Ун дълго маха след самолета на Путин: Двамата диктатори се прегръщаха като деца (ВИДЕА)

20 юни 2024, 10:47 часа

Снощи, 19 юни, приключи двудневната визита на Владимир Путин в Северна Корея - първата след 24-годишна пауза. Двамата диктатори подписаха "всеобхватно стратегическо партньорство". Пхенян обяви пълна подкрепа за войната на "най-скъпия приятел на корейския народ" Путин срещу Украйна и двамата си стиснаха ръцете, че предано ще си помагат: Путин и Ким Чен Ун си обещаха да си помагат взаимно "в случай на агресия" (СНИМКИ)

Реклама

А кадрите от летището при отпътуването на Путин показаха как диктаторите с мъка се откъснаха един от друг. Те дълго си разменяха последни думи, прегръщаха се, ръкуваха се и отлагаха мига на раздялата до последно.

Накрая Путин изкачи стълбичката и отново се обърна да помаха, а в отговор Ким и придружаващите го лица също размахаха ръце във въздуха. Следваха още поклони и най-сетне Путин влезе в самолета. Но той още дълго се взира от илюминатора към Ким, махайки с ръка. Ким и свитата му от своя страна останаха на пистата да махат докато самолетът се изгуби от погледите им.

Снимка: принтскрийн/Телеграм

Трогателното им прощаване бе естественият завършек на едно посещение, в което Путин бе приет почти като кумир и навсякъде бе съпровождан от свои огромни портрети. А както съобщи радио "Гласът на Корея" Путин си е тръгнал и с ценен подарък от севернокорейския си домакин - две кучета от селектираната в Северна Корея порода пунгсан.

За договора, който двамата подписаха обаче, все още никой не знае подробностите.

Още: Москва иска да получи от Пхенян ракетни системи за залпов огън: Комитетът по отбрана на Държавната дума 

Елена Страхилова
Елена Страхилова Отговорен редактор
Новините днес