Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Израелското правителство обяви "следващата фаза" във войната с "Хизбула"

01 октомври 2024, 01:01 часа • 1535 прочитания

Кабинетът за национална сигурност на Израел одобри „следващата фаза“ от войната си с Хизбула. Новината идва преди очакваната сухопътна инвазия в Ливан, съобщи израелската национална телевизия Kan, филиал на CNN. Израелските военновъздушни сили също отново бомбардират южните предградия на Бейрут.

Още: В очакване на сухопътна офанзива: Израел нанесе мощни въздушни удари по Бейрут (ВИДЕО)

Израелското правителство е информирало Съединените щати за "редица операции", включително сухопътни операции, в Ливан, каза в понеделник говорителят на Държавния департамент Матю Милър.

Още: Израел струпва войски на три места по границата с Ливан, обяви закрита военна зона (ВИДЕО)

Министърът на отбраната на Израел, говорейки в понеделник с войски близо до границата на страната с Ливан, даде един от най-ясните признаци, че страната му възнамерява да предприеме някаква форма на сухопътно нахлуване в Ливан.

Още: Израелски сухопътни части влязоха в Ливан, задава ли се пълномащабно нахлуване?

„Елиминирането на Насрала е много важна стъпка, но не е последната“, каза Йоав Галант. „Ние ще използваме всички възможности, с които разполагаме, и ако някой от другата страна не е разбрал какво включват тези способности, имаме предвид всички способности и вие сте част от това усилие“, каза той.

Още: "Нетаняху е човек с девет живота": Какво цели Израел в Ливан? Анализ на проф. Владимир Чуков (ВИДЕО)

Елин Димитров
Елин Димитров Отговорен редактор
Новините днес