Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Израелските въоръжени сили: Атакувахме над 2000 терористични цели в Ливан (ВИДЕО)

25 септември 2024, 22:42 часа • 1615 прочитания

Израелската армия съобщи, че през последните три дни е нанесла удари по "повече от 2000 терористични цели" на "Хизбула" на територията на Ливан, предаде Франс прес.

Още: Извънредно положение в Израел и над 350 убити при една атака в Ливан: Войната идва (ВИДЕО)

"Днес извършихме няколкостотин удара в Ливан. През последните три дни сме нанесли удари по повече от 2000 терористични цели на "Хизбула", заяви на брифинг говорителят на израелските въоръжени сили контраадмирал Даниел Хагари. Освен това израелската армия уточни, че е прихванала дрон, изстрелян от изток към Ейлат, южния пристанищен град на Израел, а друг дрон е паднал в пристанището. Двама души са били ранени леко, според службите за спешна помощ, пише БТА.

Още: Нов израелски удар по Бейрут - цел пак е командир на "Хизбула" (ВИДЕО и СНИМКИ)

"Ислямска съпротива в Ирак", група въоръжени проирански иракски групировки, пое отговорност за нападението с дрон срещу Ейлат. През последните месеци групата публикува няколко комюникета, в които поема отговорност за изстрелването на безпилотни самолети по цели в Израел. Иракските "Бригади на Хизбула" ("Катаиб Хизбула", влиятелна проиранска въоръжена групировка) призоваха днес за увеличаване на броя и засилване на "операциите“ срещу Израел.

"Надяваме се, че фракциите на Ислямска съпротива в Ирак, които подкрепят Палестина и Ливан, ще увеличат броя и мащаба на операциите си и нивото на заплаха за врага", се казва в изявление на Абу Али ал Аскари, говорител на групировката. "Операциите в сегашния си вид не отговарят на амбициите на "Съпротивата" и на настоящата фаза“, подчерта той, визирайки така наречената "Ос на съпротивата" срещу Израел, включваща Иран, иракските въоръжени групировки, ливанската "Хизбула" и йеменските хути.

Още: В очакване на война: Хиляди се евакуират от Южен Ливан (ВИДЕО)

Елин Димитров
Елин Димитров Отговорен редактор
Новините днес