Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Израел разпространи кадри от освобождаването на четирима заложници в Газа (ВИДЕО)

11 юни 2024, 01:38 часа • 3384 прочитания
Реклама

Израелската армия разпространи кадри от операцията по освобождаването на заложници, взети в плен от Хамас. Сред четиримата освободени бе и руснакът Андрей Козлов.

Още: Израелската армия освободи четирима заложници: Момичето от ужасното ВИДЕО с мотоциклета

Операцията на ЦАХАЛ бе извършена рано сутринта на 8 юни. Тя е била проведена в бежанския лагер Нусейрат, в центъра на Ивицата Газа. По данни на израелската армия, заложниците са били държани в дома на журналиста от Ал Джазира Абдула Алямаля. Самият той е бил ликвидиран по време на акцията. При операцията на ЦАХАЛ лагерът бе бомбардиран от израелската авиация. 

Освободените са Ноа Аргамани на 25 г., Алмог Меир Ян на 21 г., 27-годишният Андрей Козлов и Шломи Зив на 40 г. И четиримата са били отвлечени от "Хамас" на 7 октомври 2023 г. от музикалния фестивал "Електро Нова". Според съобщението заложниците са в добро медицинско състояние и са прехвърлени за допълнителни изследвания.

Още: Израелската армия отцепи напълно южната част на Ивицата Газа (СНИМКИ)

Припомняме, че видеа с една от освободените, Ноа Армагани, бяха широко разпространявани в социалните мрежи малко след атаката, показващи как момичето е отвлечено от палестинците заедно с приятеля си и насила качено на мотоциклет.

Още: "Хамас" все още мълчи за мир в Ивицата Газа

Елин Димитров
Елин Димитров Отговорен редактор
Новините днес