Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Израел показа как се крие Яхия Синвар преди да започне "бруталното клане" (ВИДЕО+СНИМКИ)

20 октомври 2024, 07:55 часа • 3614 прочитания

Израел публикува снимка, на която Яхия Синвар се подготвя за продължителен престой под земята в Ивицата Газа часове преди палестинската групировка да извърши нападението си на 7 октомври през 2023 г.

Още: Дрон порази дома на Нетаняху в Северен Израел (ВИДЕО+СНИМКИ)

Началото на войната

Синвар, който по това време е най-високопоставената фигура на "Хамас" в Ивицата Газа, е обвинен в организирането на безпрецедентната атака миналата година, която предизвика продължаващата война. Той беше убит от израелските сили по-рано тази седмица.

Снимката показва как Синвар със съпругата и децата му са в тунел, който се намира под семейната им къща в Хан Юнис, съобщи "Харец". „Можете да видите как Синвар и членовете на семейството му бягат в подземния комплекс под къщата им в нощта на 6 октомври, само няколко часа преди бруталното клане“, каза говорителят на ЦАХАЛ Даниел Хагари.

Още: "След убийството на Синвар": Израел се похвали, че са убили и охраната на лидера на "Хамас"

Синвар, облечен в обикновена тениска, върви през тунела заедно със своето семейство. „Те са сами в продължение на часове. Синвар и синът му се качват и слизат, като се снабдяват с чинии с храна, вода, възглавници, плазмен екран, матраци и други продукти за дълъг престой“, каза Хагари.

Той показа снимки на подземния комплекс, в който има тоалетни, душове и кухня. Там са открити и храна, пари в брой и документи.

Още: Израелски въздушни удари убиха десетки бежанци в Ивицата Газа (ВИДЕО 18+)

Антон Иванов
Антон Иванов Отговорен редактор
Новините днес