Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Изгониха Лавров и останалата делегация на Путин: Влезли в залата преди Ким Чен Ун (ВИДЕО)

19 юни 2024, 16:27 часа
Реклама

Руският топ дипломат Сергей Лавров и останалите министри в делегацията на диктатора Владимир Путин преживяха леко конфузен момент след като се настаниха в залата за преговори в Пхенян преди да изчакат появата на севернокорейския лидер Ким Чен Ун.

Кадри от този момент бяха излъчени на живо от севернокорейските медии и попаднаха в социалните мрежи. На тях се вижда как руските официални лица, сред които Лавров, първият вицепремиер Денис Мантуров и вицепремиерът Виталий Савелиев, заемат места в залата, подреждайки папките си, но в един момент севернокорейски служител извън кадър ги подканя да излязат - според правилата първо в залата трябва да влезе Ким и чак след това всички допуснати до разговорите. 

Още: Путин уплашен за сигурността си: За пръв път изтребители съпровождаха президентския му самолет и вътре в Русия (ВИДЕА)

На видеото може да се различат още вицепремиерът Александър Новак, военният министър Андрей Белоусов, министърът на здравеопазването Михаил Мурашко, ръководителят на "Роскосмос" Юрий Борисов.

След нареждането "Излезте от залата" служител от руската делегация се оплаква "А защо дойдохме тук? Трябваше веднага да ни предупредите." 

Видеото прекъсва и по-нататък се виждат само празните кресла в залата.

Още: Путин и Ким Чен Ун си обещаха да си помагат взаимно "в случай на агресия" (СНИМКИ) 

Снимки: принтскрийн/Телеграм

Елена Страхилова
Елена Страхилова Отговорен редактор
Новините днес