Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Има голяма заплаха за сигурността на всяка държава. България да не забравя атентата в Сарафово: Говори Мохамед Халаф

04 октомври 2024, 07:27 часа • 1385 прочитания

Не трябва да се забравя това, което се случи в Сарафово на 18 юли 2012 г. Не изключвам да има нещо, но България има добър контрол от службите върху арабската общност. Опасността идва от другите, които идват от различни други европейски държави и проникват през границата. Всички служби трябва да бъдат внимателни какви хора влизат в България. Това заяви журналистът Мохамед Халаф пред БНТ. 

Още: Мохамед Халаф: Иран не може да води пълномащабна война с Израел

Той изтъкна, че има голяма заплаха за сигурността на всяка държава в Европейския съюз. България е една транзитна държава, но проблемът идва с тези, които имат европейски паспорти. Не трябва да се изключат организациите, които са създадени в различни европейски държави, свързани с "Хизбула" и "Хамас", предупреди Халаф. 

Той призова да не се подценят и да не се забравят заплахите от различните терористични и ислямски организации. 

Кой и как проникна в "Хизбула"?

За убийството на Хасан Насрала като лидер на "Хизбула", Мохамед Халаф коментира, че трябва да се пита защо, как и кой проникна в тесния кръг на ръководството на "Хизбула", че да знаят израелците има ли съвещание и кой е новият лидер на "Хизбула". Израелците са решени да спират прокситата на Иран, посочи Мохамед Халаф. 

Според него заблудата, която е имало в различните групи на Иран, "Хизбула", Хамас или други групи, е, че израелците не могат да водят няколко войни наведнъж. Забележете - една година вече войната в Ивицата Газа и сега в Ливан, резервът на Израел е налице. Има военни операции в Ливан, в Ивицата Газа и срещу прокситата на Иран в Ирак, добави Мохамед Халаф. 

Още: Тялото на Насрала е непокътнато, агонизирал е дълго от отровните газове

Антон Иванов
Антон Иванов Отговорен редактор
Новините днес