Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Google обявява инвестиция от 2 млрд. долара в Малайзия

30 май 2024, 12:47 часа
Реклама

Google обявява инвестиция от 2 млрд. долара в Малайзия, за да създаде първия си център за данни и „облачен регион“ в страната от Югоизточна Азия. Новината съобщава Al Jazeera.

За какво става въпрос?

„Тази инвестиция не е само за инфраструктура. Става въпрос за отключване на нови възможности за бизнеса, преподавателите и всеки малайзиец“, каза Фархан С Куреши, директор на Google Малайзия, в публикация в блог в четвъртък. ОЩЕ: Google с мащабно дарение за научни изследвания в България

Куреши каза, че центърът за данни на Google ще захранва услуги като Google Search и Google Maps и ще „проправи пътя за предоставяне на трансформиращата сила на AI на потребители и клиенти в цялата страна“.

Регионът на Google Cloud ще предлага „високопроизводителни облачни услуги с ниска латентност“ на предприятия, стартиращи фирми и организации от обществения сектор заедно с „ключови контроли, които им позволяват да поддържат най-високите стандарти за сигурност и съответствие“, каза Куреши.

Колко работни места ще създаде инвестицията?

Министър-председателят на Малайзия Ануар Ибрахим коментира, че инвестицията ще добави 3,2 милиарда долара към икономиката на страната и ще създаде 26 500 работни места до 2030 г. ОЩЕ: Собственикът на Google за първи път ще изплаща дивиденти на инвеститорите си

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес