Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Двама американци и един руснак са задържани на протестите в Грузия

13 май 2024, 19:32 часа • 1897 прочитания

Двама граждани на САЩ и един руснак са сред задържаните в Грузия по време на протестите срещу законопроекта за чуждото влияние, предаде БНР. Приемането му предизвика многохилядни протести в страната през последните седмици. Още: За 67 секунди: "Путиновият" закон мина за последно на комисия в Грузия, полицаи биха протестиращи (ВИДЕО) 

Общо 20 души са задържани по време на протестите, събрали през изминалата нощ няколко хиляди противници на законопроекта за "чуждестранни агенти", който беше приет на едноминутно заседание на правната комисия в грузинския парламент, въпреки бойкота на опозиционните партии.

Очаква се последното, трето, четене на законопроекта в пленарната зала да бъде насрочено за утре. Законопроектът предвижда организациите, получаващи повече от 20 процента от финансирането си от чужбина, да се регистрират като агенти на чуждо влияние. Критиците му го оприличават на руския закон за чуждестранните агенти, който се използва за преследване на критици на президента Владимир Путин.

Евелина Гечева
Евелина Гечева Отговорен редактор
Новините днес