Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Дагестанската милиция примамила и била гей порноактьор, ползвала го да хване и други хомосексуални (ВИДЕО)

06 юни 2024, 14:33 часа
Реклама

Борбата с "гей пропагандата" в Руската федерация бележи нови и нови висоти. Поредният "връх" - милицията в Дагестан примами руски гей порноактьор и го използва като примамка в "лов на гейове", а след това го отвлече. Историята разказва беларуската опозиционна медия NEXTA.

Реклама

Русский мир и в хомосексуалността

Според информацията, Матвей Володин (псевдоним USSRboy) бил примамен в Дагестан от местните сили за сигурност - те се "запознали" с него чрез Интернет и го "поканили" да им дойде на гости. Володин, разбира се, не е подозирал, че си говори с дагестанската милиция.

Още: В Русия погнаха училище за ЛГБТ пропаганда заради скеч със Снежанка (ВИДЕО)

Младият мъж дошъл в Дагестан и там бил веднага задържан, след това бит, твърди адвокатката му. След това телефонът му е бил взет и контактите - използвани, за да бъдат примамени още няколко изглежда познати-хомосексуални на Володин. Това станало в специално оборудван със скрити камери апартамент. "На мъжете беше предложен коняк, закуски, понякога пари, до 5000 рубли. Така органите на реда успяха да заснемат повече от 5 души", се казва в съобщение на кризисна група "SC SOS".

Седмица след "операцията" Володин официално е арестуван за 10 дни, по обвинение в дребно хулиганство.

На 5 юни, 2024 година, когато е освободен от административен арест, той е спрян от мъже в цивилни дрехи, вероятно служители на Дагестанския център за борба с екстремизма. Те отвлекли Володин, като го натикали насила в кола, разказа адвокатът му. Тя заснела всичко на видео, преди един от служителите на реда да избие телефона ѝ от ръцете ѝ и да я удари.

Русия иска забрана на ЛГБТ движението заради "екстремизъм" - обърна се към съда

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес